RSS

ADUN Titi Serong Dakwa Keputusan Pengantungan Hadir Sidang DUN Adalah Tidak Sah Dan Dibantah

21 May


Berhubung dengan isu penggantungan saya dari menghadiri sidang DUN Perak yang telah diputuskan dalam sidang DUN Perak pada 15 April yang lepas. Dengan ini saya suka untuk mengeluarkan beberapa kenyataan terbaru mengenai isu tersebut.

1. Saya dengan mengesahkan telah menerima sepucuk surat bertarikh 18 Mei 2011 yang ditandatangan oleh Setiausaha Dewan Perak, En. Rumaizi bin Baharin. Surat tersebut dihantar melalui perkhidmatan express yang dialamatkan ke kediaman rasmi saya di Parit Buntar.

2. Kandungan surat itu (Gambar) merupakan makluman mengenai saya digantung dari menghadiri satu persidangan DUN Perak akan datang.

3. Saya dengan ini tetap menegaskan bahawa keputusan pengantungan saya tersebut adalah tidak sah sesuai dengan peraturan DUN perak yang sedia ada dan saya tetap membantah keputusan tersebut.

4. Keputusan tersebut juga membuktikan Speaker DUN Perak sekali lagi gagal untuk mengendalikan Sidang DUN Perak dan saya juga mencadangkan supaya beliau dengan segera mengosongkan dan diganti dengan seorang Speaker yang lebih berwibawa serta mengendalikan sidang dun dengan mematuhi peraturan yang sedia ada.

Sekian terima kasih.

Drs. Khalil Idham Lim
ADUN Titi Serong.

 
Leave a comment

Posted by on 21/05/2011 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: